Ruutille "Majaniemen Jade´s Joy" on siis suunnitelmissa seuraavista juoksuista pentue, jossa isänä tulisi olemaan Ransu "Ransu". Ruutin juoksuja odotellaan alkaviksi viimeistään huhtikuulle - tällöin pennut syntyisivät kesäkuun lopulla. Alla tarkempaa tietoa Ruutista ja Ransusta.

 

RUUTI - MAJANIEMEN JADE´S JOY

synt. 13.4.2007

väri: puna-valkoinen

lonkat: A/A

kyynärät: 0/0

silmät: terveet

KAER koetuloksia: NUO2, AVO3

näyttelyt: 1 x ERI, PN1, VSP, SERT, CACIB

agility: kilpaillut maxi 3 luokassa

Ruutin koekertomuksissa kuvailtua: vauhdikkaasti ja sopivan laajasti hakeva koira, hyvä vauhti ja kuvio, tuulenkäyttö hyvä, maastonpeittävyys hyvä, seisoo kiinteästi ja avanseeraa erittäin hyvin, rauhallinen ammuttaessa, kylmän linnun noudossa ei ota ei tuo, noudossa joudutaan lähettämään uudestaan ja tiputtaa linnun jalkoihin.

Ruutilla siis kylmän linnun nouto tuottanut ongelmia, minkä vuoksi AVO2 jäänyt haaveeksi. Lämpimän linnun on noutanut ihan hyvin sekä vedestä tuo linnut. Ruuti ui mielellään. Vesityökokeista Ruuti siis saanutkin hyviä pisteitä usaempana vuotena 4/5. Ruuti toiminut viime vuodet Tomin metsästyskaverina ja hyvin on siinä toiminutkin ja saalistakin tullut :-). 

Ruuti kotioloissaan on pääasiallisesti nykyään huomaamaton, mutta osaa olla kovin vilkas ja touhukaskin. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Lasten kanssa tulee hyvin juttuun. On Ruutilla jotain paheitakin, sillä kotona se heti bongaa lattialle lojumaan jääneet sukat ja kuskaa ne meidän sängylle rikkoakseen ne. Joten sukkia meillä kuluu paljon ;-)

 

Ruutille on syntynyt yksi pentue vuonna 2011. Tämä pentue tehtiin yhteistyössä Majaniemen kennelin kanssa. Pennut syntyivät ja kasvoivat kuitenkin meillä. Pentueen isänä oli Leevi "Rowanberrie`s Leader". Pentuja syntyi viisi, joista valitettavasti ainut uros pentu jouduttiin lopettamaan suu-kitalakihalkion vuoksi. Eli pentuja jäi neljä tyttöä, joista onkin kehittynyt hienoja metsästyskavereita omistajilleen. Pentujen lonkkatulokset ovat 2 x B ja 2 x C, yhden silmät ovat jo tutkittu terveeksi.

 

RANSU "RANSU"

synt.28.9.2008

väri: maksa-valkoinen

lonkat: A/A

kyynärät: 0/0

silmät: terveet

KAER koetuloksia: ei

näyttelyt: 2 x SERT, 1 x ROP, 1 x VSP, 1 x CACIB

 

Ransu on viisivuotias norjantuonti uros. Ransu on kolme koekäyntiä, muttei kokeista tuloksia. Kahdessa kokeessa jäänyt riistatyö uupumaan ja yhdessä peräänmenon takia koekeskeytetty. Ransu on hyvä noutamaan, mikä onkin Ruutin nouto ongelmien takia positiivinen asia. Ransu noutaa hyvin sekä maalta että vedestä. Ransu myös ui vaativissakin olosuhteissa ja ollut mukana mm.merilinnustuksessa noutavana koirana. Veityökokeista Ransu on saanutkin maksimipisteitä. Ransu onkin toiminut sittemmin metsästyskaverina omistajalleen ja hyvin on lintuja saaliiksi saaneet.

Ransun sisaruksista kolme on koepalkittuja ja Ransun isä on korkeasti kokeissa palkittu. Ransun emän suvuissa on monia kokeissa hyvin menestyneitä koiria. 

 

Jos kiinnostuit pennuista yhteyttä voi ottaa joko sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 040-7741035.

 

Muutama kuva Ruutista:

ruutin%20p%C3%A4%C3%A4-%20blogiin-normal

aamu%20tunnelmia-blogiin-normal.jpg

 

Ransu n.vuoden ikäisenä:

Ransu090518_050PReiman-normal.jpg